Írország lakossága, az Ír lakosság, az Ír emerek

Home » Írország lakossága, az Ír lakosság, az Ír emerek

Loading

Írország lakossága, az Ír lakosság, az Ír emerek. …. “már megint egy hülye cím”…. lehetne mondani, hiszen mindenki számára teljesen nyilvánvaló, hogy Írország lakosságát az Ír lakosság adja, amit az Ír emberek alkotnak. Hát… Azt kell hogy írjam, hogy ez így ebben a formában azért nem teljesen így igaz.. Azt például tudtátok, hogy mindenféle legendák, statisztikák és népszámlálási adatok alapján az Ír lakosság valahol 5️⃣0️⃣ és 8️⃣0️⃣ millió fő❗ között van❓Ez akkor válik különösen izgalmassá, ha ugyanezen statisztikai adatokat nézegetve azt látjuk, hogy Írország lakossága 🇮🇪 nagyjából 5️⃣ millió fő…….. és ebből is közel 1️⃣ millió bevándorló, vendégmunkás, gazdasági menekült… nevezze mindenki, ahogy éppen szeretné az Írországban lakó és dolgozó, de NEM ír állampolgárságú lakosokat. Akkor viszont jogos a kérdés, hogy hol van a többi közel 7️⃣5️⃣ millió ír⁉️

Írországból 1848-tól rengeteg Ír indult el külföldre, leginkább Kanadába 🇨🇦, az U.S.A.-ba 🇺🇸, Ausztráliába 🇦🇺, és Új-Zélandra 🇦🇺, de manapság már mindenhol a világon ott vannak…. Gondoljunk csak a szerte a világon megtalálható Ír 🇮🇪 pubokra. Ezen kivándorolt írek leszármazottai, a mai napig 3️⃣4️⃣. generációs íreknek tartják magukat, függetlenül az épp aktuális állampolgárságtól. Ide tartozik, hogy amúgy az Ír állampolgárság szinte automatikusan jár, ha hitelesen tudsz bizonyítani egy igazi Ír felmenőt.

Biztos Te is sok írt ismersz, hallottad már a nevét. Ha szereted a mozifilmeket, vagy otthonosan mozogsz a zenei világban, esetleg valami perver okból kifolyolag követed a világpolitikát, esetleg érdekel a történelem, vagy a világirodalom, akkor egész biztos, hogy Te is ismersz Írországi születésű, vagy ír felmenők leszármazottai közül valakit…. Ime pár arc a teljesség igénye nélkül:

Ha nem szeretnél lemaradni a “megállónál” lévő élményekről, információkról, akkor ”leszállási szándékát kérjük előre jelezze”, vagy csak egyszerűen kövess minket a facebook oldalunkon: ITT, vagy a csoportunkban ITT, és a Spotify podcastünket, ITT, ami amolyan igazi VilágCsavargós hangoslapok a nagyvilágból.
Kellemes utazást 😀 

https://en.wikipedia.org/wiki/Irish_people