ÉlményBróker
ÉlményBróker

VilágCsavargó & ÉlményBróker 1. rész

Home » VilágCsavargó & ÉlményBróker 1. rész

Loading

Közhírré tétetik, mi több kidoboltatik… 
Megérkezett a VilágCsavargó kistestvére, az ÉlményBróker. Az első szavai a következők voltak.
“Az egész világ egy nagy játszótér. Ezt gyerekként még mindenki tudja, de felnőttkorra ezt sokan elfelejtik”.
Az ÉLMÉNYBRÓKER célja, hogy a monoton megszokásból, a szürke hétköznapokból minél többeket kimozdítani, és visszaadni a játszóteret mindenkinek.
És ezzel a VilágCsavargó egy új fejezethez, vagy stílusosabban mérföldkőhöz érkezett. Mielőtt ezt leírom, jöjjön egy rövid összefoglaló, amolyan “előző részek tartalmából”. de ezt amolyan főzöcskés módon, különböző “alapanyagokból” teszem össze.
Tehát “hozzávalók”:

Óvodai kalandok (ha már játszótér)

A VilágCsavargó alapötlete onnan jött, hogy gyerekkorom óta nagy kaland kereső voltam. Emlékszem az első nagyobb horderejű kalandomra, amikor még óvodába jártam, ami közvetlen Anyu munkahelyének a “Gyár”-nak a fal szomszédja volt. és azon a falon volt egy lyuk… nem túl nagy, éppen akkora, hogy egy ovis még átfér….. És ha már átfér, akkor….. na mindegy.. ezután sokáig bóklásztam a gyár területén, amikor is egy szigorú portás bácsi vetett véget a kalandozásnak és visszatoloncolt az oviba..
Ezután egy darabig nem mehettem az udvarra játszani, de szerintem megérte. Később már a lakóhelyemen kalandoztam gyerekként lépcsőházakban, épitkezéseken, és mindenféle olyan helyeken, ami nem feltétlen gyerekeknek való. 

Írország

Helyszín: Szeged, egy bizonyos Kati nevű úszó-házra fabrikált kocsma
Időpont: 2007 nyar… valamikor hajnalban, és már nem szomjasan… 
Ekkor történt, hogy azt találtuk ki egy vidám, cimborámmal, hogy legfőbb ideje, hogy kipróbáljuk magunkat a híres Külföld nevű országban, amiről akkor már oly sok érdekes kalandot és történetet hallottunk…
Természetesen nem volt konkrét terv, vagy elképzelés, hogy Anglia, Görögország, Finnország vagy Kanada, hiszen egységesen semmilyen nyelven nem beszéltünk, és különösebben nem is értettünk semmihez…… így nagyjából bárhova azonos esélyekkel indulhattunk…… nem voltak megkötöttségek… 😀
Tehát ennyi volt a terv…… igen…lehet, hogy nem túl részletes, aprólékosan megtervezett, és megalapozott, de pont elég stabil ahhoz, hogy rá pár napra elinduljunk a KALANDba. És hogy mennyire voltam felkészült Írországból? 
Szerintem jól tükrözi az a tény, hogy frankón meglepett, amikor Angliában ismét kompra kellett szállni…… Én valahogy úgy gondoltam, hogy Írország valahol az Angol sziget északi részén van… Erről részletesen olvashatsz EZEN A LINKEN

Utazások, és élmények

Több, mint 60 ország, 33 ejtőernyős ugrás, 3 bungee jumping, sok óra siklóernyős repülés a budai hegyekben, több éves tapasztalat zipline, high-rope oktatóként, mászófal instruktorként, CrazyBalls üzemeltetése elsőként Írországban.
Emellett olyan kalandok kipróbálása is többek közt, mint a quad vezetés a Szaharai sivatagban, ipari búvárkodás a Tiszában, delfinekkel úszás Mexikóban, oroszlánokkal sétálgatás Mauritiuson, belesni a Nagy Piramisba Egyiptomban, sétálgatni Amerikában a Grand Canyonban, zorbbal legurulni egy hegyoldalról, háztetőről ereszkedés… De ez csak néhány a rengeteg élmény és kaland közül, amiket eddig kipróbáltam.

Elkészités

Ezen összetevőket látva, egy kedves ismerősöm javasolta, hogy mindezt öntsük össze, és egyenletesen keverjük el, majd a kapott masszából készítsek a kalandokról, élményekről, utazásokról blogot, mert egy pár facebook bejegyzésem kimondottan népszerűre, és egyesek szerint szórakoztatóra sikerült. 


Így el is készült a főmenü, a VilágCsavargó oldal.


Mondjuk picit nehezítette eleinte, hogy nemcsak azt nem tudtam, hogy mi az a blog, de a helyesírásom és a fogalmazásom is mindig is gyenge volt és ezen felül még igazából a számítógépekhez sem igen értettem (és ez a mai napig így van). Tehát minden adva volt, hogy normális ember bele se kezdjen…


És most jöjjön a desszert, az ÉlményBróker

……..Folytatás holnap, de aki nagyon kíváncsi, annak van egy kis játék:
nézzetek szét a kedvenc social media platformjaitokon, és keressetek rá a névre, és ha megtaláljátok, akkor kövessétek is be. ÉlményBróker. vajon hányan találtok rá, és vajon hol?
Ez azért is érdekes, mert hamarosan jobbnál jobb ajánlatok és játékok lesznek a különböző platformokon…. És nem mindig ugyanaz mindenhol, így érdemes minnél többet megtalálni.