10.000 dollár ajándékba…

Home » 10.000 dollár ajándékba…

 507 ember olvasta mar el ezt az írást

Éppen munkát keresel? Mit szólnál ha a munka mellé ajándék 10.000 dollár, és egy ingyen bicikli is járna, hogy a munka után el tudj menni túrázni?

Lehetetlenül hangzik? Talán, ám ugyanakkor igaz. Mostanában amúgy is sok hely érdekes versenyt kezdett szervezni akár a munkások toborzása érdekében, akár egy adott, valamilyen okból elnéptelenedett, vagy elöregedett település újbóli felvirágoztatása érdekében.

Ilyen akció például az Olaszországban szervezett, úgynevezett 1 eurós projekt, amikor adott esetben és a megfelelő feltételek mellett valóban 1 euróért lehet vásárolni ingatlanokat, például Sziciliában, vagy Szardínia szigetén.

old-houses-scalea-pixa-calabria-text-1-euro

Hasonló akcióba kezdett egy amerikai kisváros is.

Az NWA, Északnyugat-Arkansasi Tanács (NorthWest Arkansas Council) hat hónap alatt több mint egymillió ( 1.000.000 $) dollárt fektet be a tehetségek bevonzására a régióba a Life Works Here kezdeményezés révén.

CB-bridge-water-best-1800x500

Az arkansasi Oktatási Minisztérium STEAM programja által nyílik erre lehetőség. STEAM: Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics azaz tudomány, technológia, mérnöki munka, művészet és matematika. Erre azért van szükség, – ahogy azt megírták– Északnyugat-Arkansas az Egyesült Államokban már az egyik legjobb lakóhelynek számít alacsony élet költségeinek, szabadtéri tevékenységeinek, világszínvonalú művészeti intézményeknek és az egy főre jutó jövedelemnek köszönhetően, amely 14% -kal magasabb az országos átlagnál, és éppen ezért gazdasága az egyik leggyorsabban növekvő gazdasággal rendelkezik az országban. Ám éppen ezért a háttér-tudományok ismerőseit is szeretnék a városba csábítani, és a vállalkozói tehetségünket a jövőbeni gazdasági növekedés biztosítása érdekében.

Jelenleg több mint 10 000 állásajánlat, és emberhiány van a rendelkezésre álló STEAM munkahelyek betöltésére, amiből itt lehet mazsolázgatni.

Az újonnan bejelentett Life Works Here kezdeményezés arra lett kitalálva, hogy új lakosokat vonzon az Északnyugat-Arkansasba azáltal, hogy 10.000 dollár összeget kínál az oda költözéshez. És még egy utcai vagy hegyi kerékpárt is bedobnak az üzletbe a tutiság kedvéért, így az új lakosok könnyedén felfedezhetik a környék 162 mérföldes kövezett ösvényeit és 322 mérföldes hegyi kerékpárutakat. Ha a kerékpározás esetleg nem vonz, akkor választhatsz éves tagságot valamelyik helyi kulturális intézményben, például a Crystal Bridges American Art Múzeumban.

oztrail

A pályázatot a Walton Family Foundation jótékonysági támogatásával indították, és a 24 éves vagy annál idősebb „STEAM szakembereket és vállalkozókat” célozza meg, akik jelenleg Arkansason kívül élnek.

Ezen a weboldalon lehet jelentkezni, és elkezdeni kitölteni a szükséges pályázatot, de persze vannak feltételek is. Például, azt írják:

-Nem olyan embert keresünk, aki csak a munkahelyén tudna jó munkát végezni, tehát legalább részben Home-office vagyis otthoni munka

-A pályázatra való jogosultság és a 10.000 dollár érdekében a pályázóknak képesnek kell lenniük, a pályázat megnyerése és elfogadása után hat hónapon belül a városba költözésre, amihez itt lehet ingatlanokat nézegetni, akár vásárlásban, akár bérlésben gondolkodsz

legalább 24 évesnek és 

legalább két éves munkatapasztalattal kell rendelkezniük. 

-A pályázóknak teljes munkaidőt kell vállalni,

vagy önálló vállalkozóknak kell lenniük

-jelenleg Arkansas államon kívül kell lakni

amerikai állampolgárnak VAGY, 

vagy rendelkezni kell az Egyesült Államokban legális munkavégzéshez szükséges munkavállalói vízummal.

A teljes angol nyelvű történetet itt tudjátok elolvasni. Érdemes gyorsan gondolkodni, mert véges számú a pályázatra szánt pénz.

Logo_HORZ_FullColor_RGB-1

Ha tetszenek a cikkek, és nem szeretnél ezekről lemaradni, akkor iratkozz fel a Hírlevelünkre, amit itt az oldal alján is megtehetsz, vagy itt: https://vilagcsavargo.eu/kapcsolat/, és értesítést kaphatsz minden megjelenő írásról.

Ha hallgatni szeretnél érdekes történeteket, útleírásokat, egyfajta Hangos-lapot kapni vagy küldeni, akkor katt ide: https://vilagcsavargo.eu/hangos-lap/ és válassz helyszint, és már hallgathatod is az általad kedvelt fórumról.

Ha van kedved akkor “dobj egy like”-ot a facebook oldalunkra is,és hogy ne is kelljen keresgélni, ez szintén itt van az oldal alján 😀

Jó utat mindenkinek 😀