Repülés a Sehova

Home » Repülés a Sehova

Loading

Az utóbbi hónapokban a repülés, és utazás elég rizikóssá vált, hiszen a kormányok követhetetlen logika alapjan nyitnak és zárnak be teljes országokat, így a repjegy vásárlás is átment egyfajta zsákbamacska játékká.

Indul a gép? Nem indul? Lesz karantén? Nem kell teszt? Mehetek az adott országba? Lesz nyitva valami?

És ugye maga a repülő útra való készülődés izgalma is oda, a pakolás, a készülődés a check-in, a táska feladás stb.

Ám a globális korlátozások közepette az utazók nemcsak a távoli úti célokról álmodoznak, hanem magáról a repülési élményről is – a felszállás izgalmától, a Föld páratlan kilátásáig a kabin ablakból.

A Qantas Airways Ltd. erre alapozva lépett egy nagyot, és 19-re lapot húzva, járatot indított Sydneyből Ausztrálián keresztül Sydneybe, “Repülés Sehova” nevű útvonalával. A légitársaság ezzel a mutatvánnyal próbál küzdeni az utazási, idegenforgalmi és turisztikai ágazatot valószínűleg a leginkább érintő káosz ellen, amit ma 2020. 10.10 én el is indítottak.

A “teljes napos kirándulás” Sydney-ből szombat reggel 150 utassal indult, és a tervek szerint áthaladt az ország néhány legfontosabb nevezetességén, köztük Uluru, az északi terület híres vörös-homokkő monolitján – áll a fuvarozó közleményében. A légitársaság nem határozta meg a járat időtartamát, illetve azt, hogy mikor tervezik visszatérését ugyanarra a repülőtérre.

A repülőgép az utazás során egyes pontokon 4000 lábra süllyedt a jobb kilátás érdekében, míg a normál esetben 35 000 láb, ami nagyjából 11 kilométer magasság. Egy Boeing Co. 787 Dreamliner repült, amelyet általában hosszú távú nemzetközi járatokra tartanak fenn.

Itt megnézhetőek a gép repülési adatai: https://www.flightradar24.com/data/flights/qf787#25bb4946

A légitársaságok és az idegenforgalmi szolgáltatók az utasforgalom drámai zuhanásával küzdenek. A határzárak, karantén intézkedések és az utazási kedv csökkenése sem tesz jót az üzletnek. A Cirium repülési adatszolgáltató szerint a világ utasszállító repülőgépeinek egyharmada továbbra is földön van, míg az Egyesült Államokban a repülések száma az egy évvel ezelőtti teljes fele és Európában mintegy 60% -kal alacsonyabb.

méghogy nem lehet repülni, meg hogy kell a teszt…… Csak okosan kell szervezni, mint ahogy ezt egyre több légitársaság teszi, hiszen már eddig is több légitársaságnak volt ilyen akciója az utóbbi hónapokban és a sikerre való tekintettel egyre több, újabb cég is tervezi…. Repülés a SEHOVA és Mindenki boldog: Az utas fizet és utazik, a gép nem a földön rozsdásodik, a pilótának gyűlik a repülési ideje.