Wat Kalayanamit, Bangkok, Thaiföld.

Home » Wat Kalayanamit, Bangkok, Thaiföld.

Loading

Wat Kalayanamit, Bangkok Thonburi részén, a Chao Phraya folyó mentén található ez a turisták által alig ismert templom, ami mindössze 1,2 kilométerre van a méltán híres Hajnal Templomától, azaz a Wat Arun-tól.

Phra Nangklao, vagyis III. Rama király (ur.1824-1851) uralkodásának ideje alatt épült. 

       

A Wat Kalayanamit egyik különlegessége, hogy ezt a templomot egy Thaiföldön született kínai származású gazdag főnemes, Chao Phraya Nikorn Bodin építette III. Rama király királyi segítségével. 

A templom területén eredetileg kínai szerzetesek éltek, ezért az a szándék vezérelte, hogy hasonlóan az Ayutthaya-ban található Wat Phanan Choeng-hez, – amelynek környékén szintén sok kínai származású thaiföldi él, – legyen egy templom a városon kívül. 

Mindkét templomban lévő Buddha-kép is ugyanolyan stílusban készült. 

A templomnak a Wat Kalayanamit nevet adták, mely név jelentésének kombinációja “az igazi barát, a király jóbarátja”

Az ubosotban látható Phra Buddha Palilai ábrázolási módja, míg a terem oldalsó falain lévő festmények Buddha életét jelenítik meg, amikor visszavonult az erdőbe meditálni és a majom, valamint az elefánt szolgálták őt.

Buddhista mondás szerint, “ha az elme nyugodt, akkor a test is nyugodt”, így aztán a templom területén mind a mai napig együtt imádkozik thaiföldi kínai és thaiföldi buddhista hívő. Természetesen itt is, mint szinte minden templomban szerzetesek állnak az áldást kérő hívők rendelkezésére.

Az itt található épületek ötvözik a kínai-thai építészetet. 


A Wat Kalayanamit templom szárazföldön és a Chao Phraya folyón is megközelíthető, a Bangkok Yai csatorna torkolatánál lévő hajó megállótól. Kellemes séta távolságra van a Wat Prayurawongsawat Worawihan-tól.

A Chao Phraya folyó szemközti partján látható a Nagy Palota néhány építményének tornya.

  Leslie Grand, valamint a Bussadee Thai szorgos kis csapata mind programok szervezésében, – melyhez nem kérünk előleget, – mind ingyenes tanácsadásban áll az érdeklődők rendelkezésére. Bővebb információ a Thaiföldi programok szervezése nevű Facebook csoportban.

Email: bussadeethai@gmail.com

Utazás 7 személyes SUV-val.

Kedvcsinálónak ajánljuk az Evisa L. Dosa YouTube csatornát.