Egy falatka Ír történelem.

Home » Egy falatka Ír történelem.

Loading

Az Ír történelem egy rideg, és éppen ezért fennmaradt durva eseménye… Mondjuk, egy közel 250 éves eseménynél aránylag ritka a pontos idő…. de itt feljegyzére került, ugyanis ekkor kezdödött ekkor kezdődött…

1️⃣8️⃣7️⃣5️⃣. június 1️⃣8️⃣-án 20 óra 🕗 Korábban 16.45-kor ellenőrizték a Dublini Malone maláta házat és a Chamber Street-i raktárát, ahol mintegy 5️⃣0️⃣0️⃣0️⃣ hordó whiskyt 🥃 és más szeszes italokat tároltak, és minden rendben volt. Este 8️⃣ óra körül viszont riasztották a tűzőrséget, hogy nagy a baj…. Lángokban az ital-raktár. 🔥

A tűz 🔥 gyorsan terjedt. Amint a lángok elérték a szeszes italt tartó fahordókat, azok felrobbantak, és égő whisky 🥃 folyóként árasztotta el az utcákat. Alig pár perc alatt az áramlás 2️⃣ méter széles, 6️⃣ hüvelyk mélységű volt, és több mint 4️⃣0️⃣0️⃣ méter hosszan folyt le a Mill Street egyik oldalán. Mivel akkor még az állattenyésztés általános volt a városban, és a menekülő disznók 🐷 visitása tovább fokozta a káoszt. Az „ijesztő” forgatag közepette tömeg gyűlt össze az alkohol áradat mentén; sokak számára a lángoló pokol 🔥 ritka lehetőséget kínált, hogy segítsenek. A korabeli leírások szerint az emberek próbálták menteni, amit lehet, és sapkákat 🎩, edényeket 🍲, fazekakat szereztek, hogy felszedjék a szeszes italt, ami az az égő folyóban áramlott, sőőőt… néhányan a csizmájukat 👢 is levették, és abban gyűjtötték az Ír whiskey-t….

Mondjuk ugyanezek a beszámolók arról is írnak, hogy az összegyűjtött italt igazából biztos, ami tuti alapon, ott rögtön meg is itták… sapkából, edényből…. csizmából.

Ahogy azt irtam, nagyon durva, és rideg éjszaka volt az Ír történelem ezen estéjén… Összességében 1️⃣3️⃣ ember halt meg a tűz 🔥 következtében.

Azonban az elhunytak egyike sem a lángokban, és nem is a füst belégzésében hunyt el, hanem mindegyikük alkoholmérgezésben….  Emellett természetesen az anyagi kár is jelentős volt. Az 5️⃣0️⃣0️⃣0️⃣ hordó  italból 6️⃣1️⃣-et sikerült visszaszerezni, és néhány gyanús körülmények között eltűnt….. Elkallódott…. megesik az ilyesmi egy ilyen nagy zűrzavarban…. 

Ha nem szeretnél lemaradni a “megállónál” lévő élményekről, információkról, akkor ”leszállási szándékát kérjük előre jelezze”, vagy csak egyszerűen kövess minket a facebook oldalunkon: ITT, vagy a csoportunkban ITT, és a Spotify podcastünket, ITT, ami amolyan igazi VilágCsavargós hangoslapok a nagyvilágból.
Kellemes utazást 😀 

https://www.irishtimes.com/news/offbeat/the-night-a-river-of-whiskey-ran-through-the-streets-of-dublin-1.2743517