Írország híres helye: Bally…..

Home » Írország híres helye: Bally…..

Loading

….a hely melynek a neve: Bally……..

Ha Írországban 🇮🇪 jártodban-keltedben esetleg eltévednél, biztos lehetsz benne, hogy a helyiek készséggel segíteni fognak….

Vegyünk egy példát:

Mondjuk nagy felfedezésben, túrázásban vagy a hegyekben, vagy a tenger parton, biciklivel 🚴‍♂️, autoval 🚗, gyalog, motorral 🛵…… és eltévedsz…. mitöbb… a szállásod pontos helyét is elfelejted, csak annyi jut eszedbe, hogy valami Bally…… akármi.

Nos ekkor több dologban is egész biztos lehetsz:

🇮🇪 a helyiek segíteni fognak és útba igazítanak mert a helyiek jó arcok, segítőkészek, és amúgy is mindössze pár kilométerre vagy a helytől.

🇮🇪 érdekes és meglepő módon, a kérdezett is pont ott lakik, vagy ott járt iskolában, vagy ott dolgozik, ezért akár el is kísérnek, és közben barátságosan beszélgetve elárul egy-két érdekességet. Például elmondja a kísérőd, hogy: Ballydownban született, a Ballydown Általános Iskolába járt, és később sok örömteli, vakációt töltött Ballycastle-ben. Az első iskolai rögbimeccsét a Ballyclare ellen játszotta, Ballymenában, és egy ballymoney-i táncon találkozott a feleségével…. Ekkor azért már elkezdhetsz gyanakodni, hogy itt valami turpisság van a dologban….

🇮🇪 amitöl különösen izgalmas, hogy a fenti válaszokat kapod az ország (és a sziget) egész területén….

Ugye milyen izgalmas matematikai, geometriai, földrajzi rejtély?

És hogy mi a megoldás?

Nos…..

Csak annyi, hogy Írországban 5️⃣1️⃣8️⃣2️⃣❗település neve kezdődik a BALLY szócskával. A Bally, a városnevek rendkívül gyakori előtagja Írországban, és a gael „Baile na” kifejezésből származik, aminek az az oka, hogy azt jelenti. “hely”

Írország híres helye: Bally (mind az 5182)

Tehát: ha “BALLY” kezdetű helyen van dolgod, Írországban, akkor érdemes megjegyezni a teljes nevet…. 🤣🤣🤣

Ha nem szeretnél lemaradni a “megállónál” lévő élményekről, információkról, akkor ”leszállási szándékát kérjük előre jelezze”, vagy csak egyszerűen kövess minket a facebook oldalunkon: ITT, vagy a csoportunkban ITT, és a Spotify podcastünket, ITT, ami amolyan igazi VilágCsavargós hangoslapok a nagyvilágból.

https://www.irishcentral.com/…/how-many-places-ireland…