Wild Atlantic Way

Home » Wild Atlantic Way

Loading

Wild Atlantic Way 🌊. Az Írországi megállók mini-sorozat.

Ezt a történetet most egész messziről indítom. Konkrétan Amerikából 🇺🇲, azon belül is a 6️⃣6️⃣os útról.

Ugye mindenkinek megvan a szó, és hogy hogy mit is jelent a 6️⃣6️⃣-os út Amerikában 🇺🇲, amikor a keleti partról elindulsz ➡️ a nyugati part fele vagy egy Harley Davidsonnal 🏍 vagy egy mélybordó cabrio Ford Mustangal 🛻🐎, és élvezed az amerikai táj sokszínűségét miközben esetleg Ganxsta Zolee ideillő művészete cseng a füledbe amelyből egy pár sor így hangzik:

….”Visszafelé dzsavelok a 6️⃣6️⃣-os úton,

és hogy hol a gyíkomba 🦎 tévedtem el sehogysem találom,

csakis az a fontos, hogy az országúthoz tartsd magad”… 

Persze jogosan merül fel a kérdés hogy ennek az egésznek mi köze van Írországhoz 🇮🇪 ❓

Nos elmondom:

Írországnak 🇮🇪 is megvan a maga 6️⃣6️⃣-os útja, amit hogyha valamihez nagyon hasonlítani kellene az amerikai 🇺🇲 6️⃣6️⃣os úton kívül azt mondanám hogy olyan mint Magyarországon 🇭🇺 a nagy Kék-túra 🔵 útvonal.

Írországban 🇮🇪 ezt úgy nevezik hogy Wild Atlantik Way, ami egy közel 2️⃣5️⃣0️⃣0️⃣ km❗ hosszú útvonal Írország 🇮🇪 déli pontjától, végig a nyugati parton, az Atlanti óceán partján, egész az Ír-sziget északi középső részéig.

Wild Atlantic Way

Ez az útvonal helyenként két sávos autóút, helyenként 3️⃣0️⃣ méter magasan elhelyezett gyalogos függőhíd, olykor homokos tengerparton keresztül vezet, valamikor pedig 6️⃣5️⃣0️⃣méter magas meredek sziklafalakon keresztül. Egy-két nagyobb városon is keresztül halad, illetve olyan Surf-paradicsomokon 🏄‍♂️🏄‍♀️🏄 keresztül mint például: Bundoran ahova olykor Új-Zélandról 🇦🇺 és Hawaiiról 🇺🇲 is járnak szörfösök🏄🏄‍♀️🏄‍♂️.

Tökéletes hely, ha szeretsz túrázni,  sétálni 🚶, biciklizni 🚴‍♀️, sátrazni 🏕, de lakóautoval 🚛 is érdemes végig utazni, hiszen a 2️⃣5️⃣0️⃣0️⃣ kilométer szinte minden szakaszán újabb csodákat láthetsz, és újabb kincseit fedezheted fel ennek a titokzatos és misztikus országnak a nyugati partvidékéről. Miközben a felfedező utaat járod a Wild Atlantic Way változatos szakaszain, az egyik oldalon hegyek, völgyek, legelők, városok, kastélyok és golfpályák lesznek melletted, addig a másik oldalon csak a végtelen Atlanti Óceánt fogod látni, ami egyfajta állandóságot nyújt a táj változatossága mellett. Igen érdekes kettős hengulatot adva az utadnak.

Ha gondoljátok, akkor hallgassátok meg a legelső rádió műsoromat, ami pont a Wild Atlantic Way-ről szól.

Ezt megtehetitek, ha erre a linkre “kattantok”:  👇👇👇👇👇, vagy pedig ITT

Többek közt ezekben a “megállókba” is el fogunk jutni, és ott lesz idő és alkalom mindenkinek megismerni ezt a valóban nem mindennapi helyszíneket….
Ennek a sorozatnak volt már egy “szárnybontogatása” a facebook csoportban, és sokak kérésére azokat a történeteket, kalandokat, információkat fogjuk ezekben a “megállókban” meglátogatni 😀
Ha nem szeretnél lemaradni a “megállónál” lévő élményekről, információkról, akkor ”leszállási szándékát kérjük előre jelezze”, vagy csak egyszerűen kövess minket a facebook oldalunkon: ITT, vagy a csoportunkban ITT, és a Spotify podcastünket, ITT, ami amolyan igazi VilágCsavargós hangoslapok a nagyvilágból.
Kellemes utazást 😀 

fénykép: https://www.ireland.com/

1 comment