Trimurti Shrine Bangkok, Thaföld.

Home » Trimurti Shrine Bangkok, Thaföld.

Loading

Trimurti az egyetlen istenség, aki a szeretet beteljesedését adja, ő a hinduizmus három legnagyobb istenének együttes megtestesülése. 


A vörös testű Brahma (teremtő), aki aranytojásból lett, a fekete testű fiatalember Vishnu (gyógyító) és a fehér testű istenség Lord Shiva (pusztító), aki a Himalájában él feleségével, akinek a trident, a háromágú szigony a fegyvere. Kombinált formájukban Lord Trimurti-vá válnak, aki a szeretet és az egység képviselője. 

A hindu istenek és figurák általánosak a buddhista thai kultúrában is. A brahmanizmus és a hinduizmus hatása Thaiföldön több száz évvel ezelőttre nyúlik vissza. A Trimurti szentélyt eredetileg a sikerhez, a jóléthez és a boldogsághoz társították.

Thaiföldi ábrázolások esetén látható két egymáson lévő fejjel, az alsó fej négy arccal, melyek a fej egy-egy oldalán helyezkednek el. 


Trimurti thaiföldi ábrázolását az Ayutthaya korszakból kölcsönözték, valójában Panchamukhi-t, a ötfejű Shivát ábrázolja, akit a khmer civilizáció egészen az Ayutthaya periódusig a legfőbb istenségként tisztelt.  

Öt fejként is említik, de ez egy félre értelmezés következménye, ugyanis nincs olyan ősi tekercs, vagy ősi könyv, amelyben említést tennének olyan istenségről, amelyiknek öt feje lenne. Az öt fej valójában az imádkozás öt féle módjára utal.

Egy olyan legendával azonban találkozhatunk, mely szerint Brahmának kezdetben öt arca volt, tehát nem feje, de, miután egy alkalommal tiszteletlenül beszélt Shivával, Shiva kinyitotta harmadik szemét, amelyet Brahma egyik arcára irányított és apró részecskékké égette azt. Shivának három szeme van, de csak különleges alkalmakkor nyitja ki a harmadikat. Amikor a harmadik szeme is kinyílik, minden esetben nagyszabású esemény történik az univerzumban. 


Egyes emberek hiszik és meggyőződéssel állítják, hogy a Bangkokban lévő Lord Trimurti szentélynél minden csütörtök este az istenség leszáll az égből, hogy látogatóinak imáit meghallgassa. 

Sokan állítják, hogy van egy meghatározott időrés arra, amikor ez történik. Az esemény időpontja 21:30., ezért este 9 órára sokan összegyűlnek a szentély előtt, többnyire fiatalok.  

Ha romantikus vagy, akkor a hagyományos kínálat kilenc szál vörös rózsa, (a kilenc szerencsés szám Thaiföldön) piros füstölőkkel és piros gyertyákkal. 

ermészetesen más fajta és más színű virágot is lehet vinni. Fel lehet még ajánlani különböző gyümölcsöket, édességet, friss tejet, de sós süteményt és húst ételt vinni nem ajánlott. 

A legfontosabb tevékenység az imádságban a kitartó elme és meditáció. A legenda szerint, azoknak az embereknek akik itt imádkoznak szerelemért, beteljesülnek a vágyaik. 

Trimurti Bangkokban a Central World Plaza bevásárlóközpont előtt, a Ratchadamri úton található. Maga a bevásárlóközpont 22.00-kor bezár, de a szentély kívül található, és bármikor meglátogatható.  A szentély előtt megvásárolhatók a szükséges kellékek.

  Leslie Grand, valamint a Bussadee Thai szorgos kis csapata mind programok szervezésében, – melyhez nem kérünk előleget, – mind ingyenes tanácsadásban áll az érdeklődők rendelkezésére. Bővebb információ a Thaiföldi programok szervezése nevű Facebook csoportban.

Email: bussadeethai@gmail.com

Utazás 7 személyes SUV-val.

Kedvcsinálónak ajánljuk az Evisa L. Dosa YouTube csatornát.