Sathorn Unique Tower, Bangkok, Thaiföld.

Home » Sathorn Unique Tower, Bangkok, Thaiföld.

Loading

Sathorn Unique Tower, amit Szellemtorony-nak (Ghost Tower) is neveznek Bangkokban, ugyanis az épület körül számos hiedelem kering, amelyet a közeli közösségek lakói tartanak. 

Egyesek úgy gondolják, hogy az épület azért kísérteties, mert a föld, amelyen áll, egykor temető volt. 

Mások úgy vélik, hogy az épület ráveti árnyékát a szomszédos, mindössze 70 méterre lévő Wat Yannawa buddhista templomra és ez rossz jel.

Eredetileg ez a telek VI. Ráma király  uralkodása alatt királyi föld volt, melyet később elajándékoztak.

Sathorn Unique Tower egy elhagyott felhőkarcoló, 185 méter magas, 49 emeletes a Chao Phraya folyó szomszédságában található, rálátással a Taksin-hídra.

A Sathorn egyedi tornyot luxus társasház-komplexumnak tervezték azzal az elképzeléssel, hogy minden szobájának az ablaka a folyó felé nézzen. Az épület klasszikus posztmodern építészeti stílus szerint lett kialakítva, hasonlóan a State Tower-re, amely 247 méter magas és 68 emeletes. Az ablakok boltívesek a legfelső emelet pedig kupola alakú. 

A kb. 80%-ban kész Sathorn építését a a nagy ázsiai pénzügyi válság idején, 1997-ben állították le. Ezt követően rövidesen a bangkoki városi felfedezők egyik kedvenc célpontjává vált. 

A Sathorn ma a világ egyik, Thaiföld legismertebb, legmagasabb elhagyatott épülete, ahonnan rendkívül pazar kilátás nyílott, amely odacsábította a fotós és kalandkereső társadalom tagjait. 

Sok évvel ezelőtt, a tiltás ellenére, nagyon sok helyi lakos és turista felkereste az egyre balesetveszélyesebbé vált épületet, ugyanis a biztonságért felelős őrök némi készpénz esetén elnézők voltak. 

Rossz híre 2014-ben csak nőtt, amikor is egy thai fotós anyaggyűjtés céljából kereste fel az épületet és a 43. emeleten egy svéd turista felakasztott holttestére akadt. 


Az illegálisan az épületbe lépők száma jelentős gyarapodásnak indult és a Torony tetején készült fotók, videók felkerültek a világhálóra. 

A tulajdonos ugyan tett feljelentést, de megakadályozni nem tudta az illegális belépőket, viszont elismerte, hogy tulajdonosként felelősséget kell vállalnia a történtekért annak ellenére, hogy nem tudja garantálni a biztonságot, hisz az épület nem készült el.

Jelenleg az épület teljesen körbe van kerítve, ipari kamerákkal védett.  

A tulajdonos szerint sokan érdeklődtek az épület megvásárlása iránt, különösen Szaúd-Arábiából es az Egyesült Államokból, de eddig megegyezés nem történt. 

   Leslie Grand, valamint a Bussadee Thai szorgos kis csapata mind programok szervezésében, – amelyhez nem kérünk előleget, – mind ingyenes tanácsadásban áll az érdeklődők rendelkezésére. Bővebb információ a Thaiföldi programok szervezése nevű Facebook csoportban.

Email: bussadeethai@gmail.com

Utazás 7 személyes SUV-val.

Kedvcsinálónak ajánljuk az Evisa L. Dosa YouTube csatornát.