King Power Mahanakhon. Bangkok, Thaiföld.

Home » King Power Mahanakhon. Bangkok, Thaiföld.

Loading

King Power Mahanakhon. Bangkok pénzügyi negyedében található ez a 314 méter magas építmény, mely a város legmagasabb épülete volt 2018. április 8-ig. 

Az IBC, mint leányvállalat, 2009. május 27-én jelentette be tervét a Mahanakhon fejlesztésére, amely egy csúcskategóriás, vegyes felhasználású, Bangkok első világszínvonalú nevezetességének számít. 

Az ünnepélyes alapkőletételre 2011. június 20-án került sor. 

Dalit Braun vezérigazgató asszony hitt abban, hogy az elkészült épület a város egyik szimbólumává válik.      Lássuk be, nem tévedett, hiszen különleges kialakításával már messziről vonzza a kíváncsi tekinteteket.

Aki távolról szemléli olyan érzése támad, mintha néhány lakás kihullott volna a toronyépület oldalából.

Az épület 78 szintes, eredetileg 194 lakással, 150 hotel szobával és több mint 10 000 m2 területet elfoglaló üzlethelyiségekkel tervezték. 

A 74.-75. emeleten van az üvegfalú 360 fokos beltéri nézőpont, ahová valamivel több mint fél percbe telik a feljutás a világ egyik leggyorsabb liftjével. 

A liftben történő utazás idején animációs filmet vetítenek. 


Az épület tetején, ahova lifttel, vagy körpanorámás csigalépcsőn gyalogszerrel is fel lehet jutni, található Thaiföld legmagasabban lévő bárja.

A kültéren lévő, az épületből több méterre kiálló üvegpadló 310 méter magasan van a talajszinthez képest. A padlóra lépés előtt eldobható cipővédőt kell használni, a mobiltelefonokat és más súlyosabb tárgyakat sem vihetjük magunkkal. 

A személyzet felajánlja, hogy mobilunkkal, kameránkkal fotót készít rólunk.

Fantasztikus, ugyanakkor szédítő érzés magunk alatt látni, érezni a több száz méteres mélységet. A vastag átlátszó padló mégis nyújt egyfajta biztonságérzetet. 

Azoknak első lépésként mindenképpen ajánlott, akik szeretnének megszabadulni a tériszonyuktól. 

Jó látási viszonyok esetén több tíz kilométerre is ellátni, felismerhetőek Bangkok híres tereptárgyai, nevezetességei. 

Ajánlott késő délután érkezni és megvárni a naplementét, így még különlegesebb élményben lehet része a látogatóknak.

Az alsóbb szinteken találhatók a vámmentes kiskereskedelmi üzletek, ahol exkluzív áruk és ajándéktárgyak vásárolhatók.

Mérések bizonyítják, hogy mivel Bangkok hordalékos síkságra épült, így évente 2-3 centimétert süllyed a talajszint. Bizonyára az ilyen és hasonló magasságúra épült tornyok masszív, megfelelő mélységű alappal vannak ellátva. Különös tekintettel arra, hogy a város  mindössze 2 méterrel van a tengerszint fölött.

2018-ban a King Power Group 51% részesedést vásárolt a projektben, ezután változtatták meg az épület nevét King Power Mahanakhon-ra. 

(Vichai Srivaddhanaprabha volt a King Power International Group elnöke és vezérigazgatója, valamint a Premier League-ban szereplő Leicester City Football Club thaiföldi tulajdonosa az 2018. október 27-én helikopter balesetben bekövetkezett haláláig. Mindössze 60 évet élt).

   Leslie Grand, valamint a Bussadee Thai szorgos kis csapata mind programok szervezésében, – amelyhez nem kérünk előleget, – mind ingyenes tanácsadásban áll az érdeklődők rendelkezésére. Bővebb információ a Thaiföldi programok szervezése nevű Facebook csoportban.

Email: bussadeethai@gmail.com

Utazás 7 személyes SUV-val.

Kedvcsinálónak ajánljuk az Evisa L. Dosa YouTube csatornát.