Erdő a városban, Bangkok, Thaiföld.

Home » Erdő a városban, Bangkok, Thaiföld.

Loading

Erdő a városban, a természet kedvelőinek. Metro Forest

Bangkok betontengerében a sokak által ismert Lumpini parkhoz hasonló, bár kevesebbek által látogatott erdő található a város Prawet kerületében, kb. 20 000 m2-es területen. Igazi felüdülést biztosít a természet szerelmeseinek, kellemes, pénztárcabarát kikapcsolódást a családoknak. Sokan jönnek ide családok és fotósok, hogy esküvői illetve más, ünnepélyes alkalmakhoz készítsenek fotókat, videókat.

Már a bejárat után kedves fogadtatásban részesül a látogató, melyet egy tündéri kakas biztosít, hangos üdvözléssel.

Az erdő területén több mint 270 fajta hagyományos és ritka növény fajt telepítettek, mely az összterület 75%-át foglalja magában. 

A 10 %-ot elérő víz területen mangrove fákat, kis tavakat, patakokat és vízeséseket találunk. 


250 méter hosszú, változó magasságú sétaút vezet a parkban a talajszinttől kezdve a 10 méteres magasságig.  A sétaút  összekapcsolódik a 23 méter magas Megfigyelő toronnyal, ami 360 fokos panorámát biztosít a látogatók számára.

A Kiállító terem falát a környezetével összhangban döngölt földből készítették a hő bejutásának korlátozása érdekében és, hogy a légkondicionálók hűtési terhelését csökkentsék. A helyiség belsejében kellemes környezetben oktató filmeket vetítenek. 


A terem mellett és felett található a Tetőkert, ahol színpompás virágokban, növényekben gyönyörködhet a látogató. 

Akik szeretnék elkerülni a lépcsőzést, azok számára lift is rendelkezésre áll.

A növényfajok mellett számos kevésbé ismert madárfaj is képviselteti családját, pl. a sárga hasú prinia, eurázsiai fa veréb, házi veréb, ázsiai aranyszövő stb.


Szerencsés esetben hűsölő, vagy éppen napozó, félénk varánuszokkal is találkozhat a kedves látogató.

Az Erdő a városban építtetője a PTT, ami egy thaiföldi, állami tulajdonban lévő olaj-és gázipari társaság, amely Thaiföld legnagyobb vállalata. 

  Leslie Grand, valamint a Bussadee Thai szorgos kis csapata mind programok szervezésében, – melyhez nem kérünk előleget, – mind ingyenes tanácsadásban áll az érdeklődők rendelkezésére. 

    Bővebb információ a Thaiföldi programok szervezése nevű Facebook csoportban.

Email: bussadeethai@gmail.com

Utazás 7 személyes SUV-val.

Kedvcsinálónak ajánljuk az Evisa L. Dosa YouTube csatornát.