Maeklong vasúti piac, Thaiföld.

Home » Maeklong vasúti piac, Thaiföld.

Loading

Maeklong vasúti piac Bangkoktól kb. 80 km.-re található, a Thaiföldre látogatók egyik kedvence. Thaiul a neve: ตลาดร่มหุบ,ejtsd: (talád rom hub). Angolra talán úgy lehetne fordítani, hogy “umbrella down market”. A thaiok gyakran nevezik veszélyes, vagy kockázatos piacnak is.

Mindenesetre a helyiek azért becézik így, mert össze kell húzni az ernyőket, ha jön a vonat. 

Amikor egy szerelvény közeledik, amit hangos kürtszóval jelez, a napernyőket, kosarakat, az összes árut bevonják a sínekről, majd a vonat elhaladása után visszahelyezik. 

Ilyenkor a szerelvény 15 km. / órára lassít.

A vasúti síneken való gyalogos közlekedést, vásárlási útnak használják. 

Természetesen nagy az áruválaszték, ideértve a tenger gyümölcseit, a Maeklong makrélát, a szezonális gyümölcsöket, thai desszerteket, különféle szárított ételeket, stb.,stb.

 1984-ben kezdték el forgalmazni áruikat a Maeklong vasúti piac kereskedői kb.200250 méter hosszan a vasúti sínek mentén, ahol hozzávetőleg 300 üzlet található.


A Maeklong vasútállomás 1905. június 10-én kapta meg az engedélyt a közlekedéshez.  A vasút thai állami tulajdonban van, 1955. február 1-je óta. 

A távolság a bangkoki pályaudvartól vasúton 78 km., ami kb. 2 és fél óra időbeli távolság. 

Az első vonat Bangkok felől reggel 8 óra 30 perckor érkezik és 9 óra 00 perckor indul vissza. A nagyobb élmény miatt ajánlott megvárni a vonat indulását. Ez idő alatt fel lehet szállni a szerelvényre és meg lehet tekinteni a vezető fülkét is.


Autóval, ha valaki csak a Maeklong piacot akarja megtekinteni, az útidő bő 1 óra.

Egy másik népszerű és különleges, élményekkel kecsegtető látványosság a Damnoen Saduak úszópiac, amely közúton mindössze 20 km.-re található a Maeklong vasúti piactól.

 Leslie Grand, valamint a Bussadee Thai szorgos kis csapata mind programok szervezésében, – melyhez nem kérünk előleget, – mind ingyenes tanácsadásban áll az érdeklődők rendelkezésére. Bővebb információ a Thaiföldi programok szervezése nevű Facebook csoportban. 

Email: bussadeethai@gmail.com

    Kedvcsinálónak ajánljuk az Evisa L. Dosa YouTube csatornát.