Skandináv kerékpártúra, 142. nap. Németország, Groß Särchen.

Home » Skandináv kerékpártúra, 142. nap. Németország, Groß Särchen.

 572 ember olvasta mar el ezt az írást

Skandináv kerékpártúra, 142. nap. Németország, Groß Särchen. 2011. szeptember 27.

Szeptember 27. kedd, a 142.nap

S lám, csak kívánni kellett, és ott, illetve itt állt az út szélén a mindent megoldó álomkemping. Mert, hogy most itt vagyok. A vadregényes éjszakai szálláshelyemen ébredve meglepetten vettem észre, hogy a kontinensre lépésem óta először esett az eső. Hajnaltájban lehetett, mert a nyoma még friss volt, de a fáradságomat jelzi, hogy nem ébredtem fel rá.

Összepakoltam és nekivágtam. Igaz a mondás, hogy a ló is jobban húz hazafelé, nekem is jobban gurul a gép. Bár ennek ára az ismerős, de oly rettegett pendülés, ma elszakadt a harmadik küllő, szerelnem kell megint.

Jól haladtam, tényleg, hisz déli egy órakor már hatvan körül jártam, igaz, ekkor egy nagyobbat pihennem is kellett. A táj annyi változatosságot mutatott, hogy egy nagy tórendszer is útba esett, illetve ami a határ közeledtét jelzi, hogy a falvakban megjelentek a német mellett a cseh nyelvű utcanevek is. A forgalom a határhoz közeledve csökkent, illetve mind jobban a kamionok felé billent.

Skandi 760
Skandi 761

A déli ebéd a pihenő alatt megvolt, egy literes gyümölcsjoghurtot ittam meg, a csoki krémet nem kívántam. Belejöttem a menésbe, úgy éreztem ma csúcsot döntök, de három előtt itt állt ez a kis kemping, bár a recepció zárva. A bent levő német vendégek viszont mondták, hogy pakoljak csak le nyugodtan, majd jön a recepciós.  Így is tettem, lepakoltam, rákapcsoltam az áramot az akkura, és akkor jött az érdekes módon angolul egy kukkot sem tudó portáshölgy.

Azért sikerült elintézni a formaságokat, kifizettem 11.50-et, illetve mikor a mosás után érdeklődtem, még 5-öt a nagymosásért, szárításért. De megérte!

Lezuhanyoztam, kimostam, az most már hazáig bírja. Nagyon pozitív, hogy net is van, így pótolni tudtam elmaradásomat, és még a szeretteimmel is sikerült kapcsolatot találni. Csillagfényes, elég hideg éjszaka lesz, a vacsorán túl vagyok, most egy jó nagy alvás következik, majd reggel tovább. Igaz, valamikor szerelni is illene…..

Skandi 762

142. éjszaka, Groß Särchen, kemping. 51°22’21.97” 14°18’38.11”

142-143.