Útlevél a 3300 éves Egyiptomi Fáraónak

Home » Útlevél a 3300 éves Egyiptomi Fáraónak

Loading

Az utazáshoz nagyon fontos az utazási dokumentumok megléte  különösen az útlevél. Ez természetesen mindenkire vonatkozik így II. Ramszesz Fáraó-ra is. 

Az útlevél az idők során sokat fejlődött. A történészek szerint már az ókorban is voltak ilyen igazolások, ami az utas országának aktuális uralkodója kérte a szomszédos országok/területek hatóságát, hogy az utazási papírral rendelkező ugyan, hadd menjen tovább biztonságosan…..

Természetesen nagy változásokon és szabványosításokon ment keresztül az útlevél, de ami biztos, hogy mindig az adott uralkodó hagyta jóvá.

Viszont ennek értelmében az adott uralkodónak nemigen kellett, mert Ő nyílván jótáll saját magáért.

Valószínűleg II. Ramszesz, egyiptomi fáraó is vidáman utazgathatott, útlevél nélkül, bármikor, bárhova…….

……de az idők változnak….

Így történhetett meg az, hogy az időszámítás előtt 1303.ban született fáraónak 1974.-ben el kellett menni a helyi okmányirodába útlevelet igényelni (!)  

És akkor most jogosan merül fel a kérdés hogy minek kellene II. Ramszesz fáraónak útlevél, főleg, ha az utóbbi 3000 évben már nem is annyira utazgat…. 

A történet szerint 1974 ben II. Ramszesz fáraó múmiáját Párizsba kellett küldeni egy vizsgálatra, viszont egy francia törvénynek köszönhetően minden személynek aki a francia területre érkezik érvényes útlevéllel kell rendelkezni.

Ezért a fáraónak is kiállították az útlevelet, aki Krisztus előtt 1303.-ban született és a foglalkozásnak ott beírták hogy király.

Ezzel részben mehetett a vizsgálatra, részben pedig, mivel mégiscsak király, ezért (a legenda szerint) kormányfőnek kijáró katonai pompával várták a repülőtéren.

Érdemes megemlíteni, hogy napjainkban az Angol királynőnek nincs szüksége (elméletileg) útlevélre, hiszen az angol útleveleket a “Királynő nevében” adják ki. Így Angliában Ő az egyetlen, akinek nincs és nem is kell útlevél, de gond nélkül utazgathat a Nagyvilágban. Amit uralkodása alatt meg is tett, és eddig nagyjából 120 országban járt.

Igazi VilágCsavargó.

(lehet, hogy érdemes lenne megkérni, hogy írjon az utazási élményeiről a VilágCsavargó oldalra, amit viszont Te is bármikor megtehetsz, akár a Facebook oldalunkon, akár ide a weboldalra is)

Az útleveled mellett elképzelhető, hogy még vízumot is kérnek majd Tőled addan az országban, ahová utazol, erről az országod és a fogadó ország külügyminisztériumának weboldaláról tudsz a legpontosabb információhoz jutni, ezen az oldalon pedig azt tudod megnézni, hogy világviszonylatban mennyire “erős” útleveled van.

Tehát Neked is legyen meg az érvényes útlevelet bárhová is utazol … 🙂

http://www.atchuup.com/passport-of-the-mummy-of-pharaoh…/