Skandináv kerékpártútra, 151. nap. Magyarország, Bakonycsernye.

Home » Skandináv kerékpártútra, 151. nap. Magyarország, Bakonycsernye.

 586 ember olvasta mar el ezt az írást

Skandináv kerékpártútra, 151. nap. Magyarország, Bakonycsernye. 2011. október 6.

Szeptember 6, csütörtök, 151. nap az úton

Azt gondolná az ember, hogy a sok sátorban töltött éjszaka után majd milyen jól fog esni a vetett ágy. Á, csudát, rég aludtam ilyen rosszul. Igaz, rossz volt a megfázottság érzése is, a lábam is túl van már terhelve, és folyamatosan fáj, lényeg az, hogy fél hétkor, pirkadatkor már fent voltam. Összecuccoltam, a reggelivel egy kicsit várni kellett, majd újra az 1-esen tekertem.

Mosonmagyaróvár csak pár km volt, itt a város határában levő Tescoban felpakoltam a mai napra, és egy pavilonnál az üzlet előtt kértem reggelire egy sajtos-tejfölös lángost. Itt már a külső közeg olyan volt, hogy nem szívesen hagytam magára a csomagjaimat akár egy percre is. Így mellette állva faltam be a gyorsreggelit, és mentem tovább. Innentől Győrig tényleg nem lehetett már tekerni, a 16-os mellett, némi kerülővel bicikliút vezetett a Rába parti városig. A tegnapi hátszél sajnos fordult, fél szembe, fél oldalirányúvá, nehezebb volt a haladás. A Szigetközt szeltem át, kétszer átkeltem a Mosoni Duna-ágon, ami meglepett a gondozott környék, a jó minőségű bicikliút, és a hozzákapcsolódó hibátlan tájékoztató és pihenő rendszer.

Egykor értem be Győrbe, a Belváros felé vettem az irányt, nem akartam megkerülni a várost. Az eddig is szép Centrumot most felújítják, még több sétálóutca épül, a Széchenyi téren így is nyüzsgő forgatag fogadott. Lepakoltam a gépet, és kicsit megpihentem, nézelődtem. Kutyaharapást szőrével alapon a fájó torkomra elnyaltam egy nagy fagyit, rontani ezen már nem lehet, hátha segít.

Aztán tovább. A kerékpárutak kényszerpályája, (mivel az egyéb helyekről ki voltam tiltva) elég nagy kerülőre kényszerített, jó nagy kerülővel sikerült csak kijutnom a városból. Beborult, megérkezni látszott a Főtéren rádióból halott, megjósolt hidegfront. Az út itt megint elég ramaty volt, úgy minőségileg, mint domborzatilag. Elhaladtam a Pannonhalmi Főapátság lábánál, apró, kihalt falukon tekertem keresztül, de legalább szaporodtak a kilométerek. Igaz, a Bakony északi dombjai megint megnehezítették a haladást, de végül sikerült 90 km-t letudnom a mai nap.

DSCF3804

Este 6 után pihenőhelyet kerestem, amit végül, elég nehezen, egy Bakonycsernye előtt két kilométerrel egy nyárfásban találtam meg. Már jócskán sötétedik, gyorsan letáboroztam, megvacsoráztam, és szerintem ma nem lesz film, fáradt vagyok, a napló után alszok.

DSCF3805

151. éjszaka, Bakonycsernye rengetegében. 47°20’21.12” 18°04’03.25”

151.