Skandináv kerékpártúra, 147. nap. Csehország, Stonařov.

Home » Skandináv kerékpártúra, 147. nap. Csehország, Stonařov.

Loading

Skandináv kerékpártúra, 147. nap. Csehország, Stonařov. 2011. október 2.

Október 2. vasárnap, a 147. nap,

Azért ez a Csehország sem piskóta! A mai napom úgy éreztem, nehezebb volt, mint egy norvég nap. Alattomosabb. (Persze lehet, hogy azt csak az idő szépíti meg.) Reggel ugye 500 m körüliről indultam, most tartok 700 magasságában, de egész nap ment a libikóka, rövid távokon, nagyon nagy szintkülönbségeket kellett legyőzni,  legtöbbször gyalogosan tolni. „Eredménye” is van, ma este meg kellett válnom a zöld edzőcipőmtől is, egyszerűen levált az egész talpa.

Indulás után már lestem az első nagyobb települést, alig volt két deci innivalóm. Jött is nem soká, a nevét nem írom le, mert nagyon cseh, nem is fontos. Szerencsére itt vasárnap is nyitva van minden, egy Penny-ben bevásároltam. Aztán küzdöttem tovább. Az idő remek volt, ahogy a reggeli hideget feloszlatta a nap, jött a felhőtlen kánikula. Izzadtam is rendesen egész nap, meg volt a négy liter folyadék.

DSCF3752
DSCF3753
DSCF3754

A második, és nagyobb város Jihlava volt, ezt megjegyeztem. (olyan nyerítésszerű név). Nem akartam én tegnap az ördögöt a falra festeni, de ma megláttam az út, tehát az öt hónap, a 9000 km, a 11 ország első balesetét. A tegnap leírtak alapján törvényszerű volt. Nem volt igazán nagy, bár egy totálkár biztos. Jihlava mellett a 1-es autópálya feljárójánál, pont az orrom előtt. Az ok, egyik részről a figyelmetlen sávváltás, a másikról meg az ész nélküli hajtás. Utóbbi utánfutóval 100 éves Skodával.

DSCF3756

Ma természetesen messze elmaradtam az utóbbi két naptól, de ez a 62 km is szép. Délután már azt éreztem, hogy teljesen, és pótolhatatlanul kimerült minden energia tartalékom, de mindig csak az a „na, még száz méter” győzött. Egész eddig az erdőig, innen 100 méterre két részes, komoly emelkedő vár reggel, azt már nem bírtam bevállalni. De egyszer csak vége lesz, ha korábban nem, hát a nagy magyar Alföldön. Az erdő nagyon sűrű, hét óra van és tök sötét. Biztos hideg is lesz, és sok a rovar. Bezárkózom, kis film, kis olvasás, és azt hiszem, nem kell ringatni. Reggel tovább.

DSCF3757
DSCF3758

147. éjszaka, Stonařov után, egy fenyőerdőben. 49°15’37.46” 15°35’30.13”

147.