Skandináv kerékpártúra, 109. nap. Norvégia, Skedsmokorset.

Home » Skandináv kerékpártúra, 109. nap. Norvégia, Skedsmokorset.

 486 ember olvasta mar el ezt az írást

Skandináv kerékpártúra, 109. nap. Norvégia, Skedsmokorset. 2011. augusztus 25.

Augusztus 25. csütörtök, a 109. nap

Így is történt, csend volt, csak néha ébredtem fel az eső dobpergésére. Fél hétkor megnéztem az órát, úgy döntöttem, hogy még korán van, és fél tízig gond nélkül sikerült hosszabbítanom. Tényleg nagyon fáradt vagyok. A hegyes vidék, amivel már magam sem nagyon tudom hány hete küzdök, megerőltette a lábaimat is, mindkét combizmomban igen erős izomláz van, a bokaízületeim fájnak, és a napi megterheléstől, a magnézium ellenére minden este-éjjel keményen görcsöl a lábam. A kormány szorítása, (mert azért azt keményen kell fogni!) a kezeimet is megviselte, az ízületeim már indulás előtt is vacakoltak, hát mostanra, az edzés ellenére sem javult, viszont romlott. Nem igazán tudom összecsukni az öklöm. (A szorítás a kormány gumit is megviselte, már cafatokban van, és gyors ragasztóval ragasztgatom vissza, hogy fogni tudjam, Oslóban majd szétnézek az üzletekben, cserélnem kéne azt is.)

Megreggeliztem, még van egy kis kávém, azt is megfőztem, bár most már a következőben Nescafét veszek, lemondtam arról, hogy nekem valaki is fel tudja tölteni a lengyel palackomat útközben. Azért meg nem kerülök a polákok felé. Besétáltam az üzletekhez, egy reggeli tisztálkodás, egyben érdeklődtem itt-ott egy közeli kemping felöl. Úgy szándékozom, hogy kb. két napot nézek várost, (majd meglátom mennyi a látnivaló) egy napra, ha találok, bemegyek egy kempingbe rendbe hozni magamat, pár napot így, fekve, szó szerint pihenek, olvasgatok, és mivel időben épp a nagyvonalakban tervezettek szerint vagyok, jövő szerdán, szeptember elsején nekiindulok a Stockholmi útnak. Sajnos eddig kemping ügyben nem sokat tudtak segíteni, majd a városban, a turista információban biztos többet tudnak.

Az eső ma nem esett, picit szeles, de alapvetően jó idő volt, nap közben olyan 18-20 fok. Próbáltam szárítgatni a holmiimat, bár olyan nagy kiteregetést nem akartam csinálni. Ebédre megleptem magamat egy marcipános piskóta roláddal, egy kis változatosság az édességben is. Délután olvastam, megint egy kis szundi, nem is mozdultam ki a sátorból. Kicsit lusta vagyok, de gyűjtenem kell az energiát az út további részére. A nap még mindig nagyon hiányzik a napelemeknek, így talán egy rövid sorozatfilm fog már csak beleférni, most elkezdtem nézni a Lost-ot, az első évfolyamot már láttam, de újranéztem, most a nem látott második évadnál tartok. Az a tegnap esti szerény filmnézés, az négy rész egyben történő megnézését jelentette! Ma, biztos nem sikerül ennyit, jó, ha egy belefér. Nyugodalmas jó éjt!

109. éjszaka, Skedsmoban, Osló elővárosában. 60°00’06.23” 11°02’14.30”

108-113.